fbpx
Сьогодні
19:14 02 Бер 2021

У ТКГ заявили, що Росія продовжує йти шляхом міжнародної ізоляції

Сьогодні відбувається чергове, 150-е засідання ТКГ в робочих підгрупах, на якому російська сторона продовжувала заявляти, що є лиш посередником у переговорах.

Про це повідомила пресслужба української делегації в ТКГ у Telegram.

Засідання Робочої групи з політичних питань мало на меті продовжити розгляд "Плану спільних кроків", запропонованого українською стороною в якості основи для подальшого виконання домовленостей, достягнутих у Нормандському та Мінському форматах, зокрема, перенесення термінів його виконання.

Однак українська делегація повідомила, що через подальше відстоювання Росією позиції посередника ці переговори пройшли безрезультатно. Також подібний підсумок був у підгрупи з безпеки.

У Гуманітарній підгрупі російська сторона знову заблокувала питання відкриття роботи КПВВ зі свого боку, незважаючи на успішний пропуск конвою ООН з гуманітарною допомогою, який відбувся 1 березня через КПВВ "Щастя" та засвідчив повну готовність його до пропуску вантажів та пасажирів.

"Російська делегація намагається підпорядкувати усі питання (гуманітарні, безпекові, економічні) своїй політичній меті – примусити Україну та ОБСЄ вести прямі перемовини з представниками квазі-державних маріонеткових утворень як з повноважними представниками однієї зі сторін конфлікту.

Українська сторона розцінює такі заяви як прояв неповаги до держав-учасниць Нормандського формату та міжнародних організацій, задіяних у вирішенні конфлікту, і як намір досягнути власних політичних цілей за рахунок порушення відповідних міжнародних домовленостей", – заявили в українській делегації та висловили подяку Франції, Німеччині та ОБСЄ за підтримку.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: