fbpx
Сьогодні
11:56 02 Бер 2021

Степанов розвіяв фейки довкола вакцини Covishield, яку використовують в Україні

Вакцину Covishield, яку закупила Україна для вакцинації від коронавірусу, використовують у багатьох країнах.

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Вакцина від COVID-19 під назвою Covishield розроблена компанією AstraZeneсa разом з Оксфордським університетом. Таку саму вакцину використовують у багатьох країнах світу — Австралії, Південній Кореї, Великій Британії, країнах ЄС та Канаді. 26 лютого Канада офіційно зареєструвала у себе Covishield для екстреного використання за такою самою процедурою, як це зареєстровано в Україні, і вже на цьому тижні вони отримають перші 500 тисяч доз цієї вакцини, яка зроблена Serum Institute в Індії", – наголосив Степанов.

За його словами, згідно з останніми дослідженнями у Великій Британії, ефективність вакцини AstraZeneсa у запобіганні госпіталізації осіб старше 70 років становить понад 80%.

У цьому зв'язку міністр назвав "фейком та маніпуляцією" інформацію про те, що вакциною AstraZeneсa нібито не можна щеплювати людей віком за 65.

Він нагадав, що Serum Institute – це потужний виробник вакцин, який експортує свою продукцію у 140 країн. Вакцини виробництва Serum Institute прекваліфіковані ВООЗ, тобто відповідна експертна група визначила їх безпечними та ефективними.

Міністр охорони здоров'я нагадав, що 1 березня особисто зробив щеплення цією вакциною, і почувається добре.

"Я пройшов щеплення вакциною AstraZeneсa Covishield і на власному прикладі довів необхідність вакцинації як одного із засобів боротьби з COVID-19. Хочу розчарувати прихильників теорії зради — почуваюся абсолютно нормально і продовжую виконувати свої обов'язки. Вкотре наголошую, що ми забезпечили Україну якісною ефективною вакциною", – сказав Степанов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: