fbpx
Сьогодні
12:55 02 Бер 2021

Разумков прокоментував запуск сенсорної кнопки у Верховній Раді

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що кнопкодавство тепер обмежене як законом, так і технічними можливостями, тому для цього явища не залишилося жодних шансів у стінах парламенту.

Про це Дмитро Разумков написав у Фейсбуці, передає "Рубрика".

"Ми обмежили кнопкодавство як законом, так і технічними засобами, тому не лишаємо цьому ганебному явищу жодних шансів у стінах Верховної Ради!", – наголосив спікер.

Він нагадав, що відтепер Парламент голосуватиме за допомогою сенсорної кнопки. Сьогодні перед засіданням народні депутати протестували її роботу.

"Система "Рада-3" була встановлена ще в 2002 році, і вона, звичайно, потребує модернізації. Але на це необхідні чималі кошти. Тому поки що знайшли рішення, яке не вимагає додаткових витрат", – додав Разумков.

Як повідомлялося вчора, з 2 березня у сесійній залі Верховної ради запрацює сенсорна кнопка, щоб унеможливити неперсональне голосування. Крім того, у сесійній залі було встановлено додаткові камери. Однак пізніше перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Євтушок розповів журналістам, що сенсорної кнопки все одно залишає можливість для "кнопкодавства".

Раніше Київський міський голова Віталій Кличко ознайомив Голову Верховної Ради Дмитра Разумкова у Київраді з роботою системи «Рада-4», що унеможливлює неперсональне голосування.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: