fbpx
Сьогодні
16:48 02 Бер 2021

Президент Євроради: Ми очікуємо, що Росія забезпечить повний доступ СММ ОБСЄ до всіх територій України

Фото: Інтерфакс-Україна

Росія має забезпечити повний доступ Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ до всіх територій України, неконтрольованих урядом, і повернутися до Спільного центру контролю та координації (СЦКК), заявив президент Європейської ради Шарль Мішель під час візиту до України.

Про це пише Інтерфакс-Україна.

"Ми очікуємо, що Росія забезпечить повний доступ СММ ОБСЄ до всіх територій України, неконтрольованих урядом. Пандемія COVID-19 не має використовуватися як привід для подальшого відокремлення цих регіонів від України. Ми також закликаємо Росію повернутися до Спільного центру контролю та координації", – сказав Мішель на прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським у Луганській області 2 березня.

Президент Європейської ради наголосив, що повне виконання Мінських домовленостей є шляхом до миру і схвалив важливі кроки, які зробила Україна щодо цього під керівництвом президента України Володимира Зеленського.

"Повне припинення вогню, більше пунктів пропуску та подальше розмінування поліпшать життя людей з обох боків лінії розмежування, і ЄС готовий підтримувати ці зусилля. На жаль, Росія не відповіла взаємністю на позитивні кроки України для втілення Мінських домовленостей, і саме тому наші економічні санкції проти Росії залишаться в силі. Росія є частиною цього конфлікту, а не посередником", – заявив Мішель.

Він підкреслив, що у 2021 році на європейському континенті триває війна, і це є "ганебною реальністю", люди продовжують гинути в цьому конфлікті і жити в надзвичайно складних обставинах.

"Я хотів приїхати сюди, щоб іще раз наголосити, наскільки неприйнятна ця ситуація, і щоб зустрітися з тими, хто виконує свою роботу в надзвичайно складних умовах. І я також хотів іще раз відзначити непохитну підтримку ЄС незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України. Ми надаємо сильну підтримку всіма можливими способами зусиллям у "нормандському форматі" й Тристоронній контактній групі, щоб принести мир людям Донбасу", – зазначив Мішель.

Нагадаємо, Зеленський закликав Євросоюз далі тиснути на Росію через її постійні провокації на Донбасі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: