fbpx
Сьогодні
18:18 02 Бер 2021

"Потрібно шукати вихід": у ТКГ прокоментували участь представників ОРДЛО на переговорах щодо Донбасу

Представникам ОРДЛО дали висловитися під час засідання Тристоронньої контактної групи, заявив журналіст, член української делегації в ТКГ Сергій Гармаш.

Подробиці він розповів в ефірі каналу "Україна 24".

"Я думаю, це було прогнозовано. Мені тільки незрозуміло, чому ми не відреагували, не попередили такий хід розвитку подій, небажаний для нас і профануючий весь переговорний процес. Люди, які не представляють жодну з трьох сторін ТКГ, не можуть брати участі в офіційних дипломатичних переговорах. ОБСЄ чомусь допустило це, і це явна помилка ОБСЄ", — сказав він.

Гармаш розповів, що потрібно робити далі з цією ситуацією.

"Зараз, я думаю, всі сторони будуть шукати вихід з цього неприємного конфузу. Тим не менш, ситуація зайшла в критичну фазу. Якщо хто попало буде приходити та брати участь в дипломатичному процесі, то чи є в ньому сенс? Потрібно або наводити порядок, або думати про те, чи потрібен він (процес переговорів — ред.) взагалі. Я маю на увазі приведення фактичного формату переговорів у відповідність до його документальної основи", — заявив він.

За словами Гармаша, на засіданні робочої групи з політичних питань 2 березня в бесіду спочатку вступила "експертка" ОРДЛО Майя Пирогова, потім "експерти" з Луганська. При цьому представник Росії говорив секунд 30, додав Гармаш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: