fbpx
Сьогодні
13:53 02 Бер 2021

Нардепи збирають підписи за проведення позачергового засідання ВР для розгляду законопроекту про НАБУ

Народні депутати ініціювали збір підписів за проведення позачергового пленарного засідання Верховної Ради для розгляду законопроекту Кабінету Міністрів №5070 про Національне антикорупційне бюро України.

Про це повідомила журналістам член фракції "Слуга народу" Ірина Верещук, відповідаючи на запитання "Інтерфакс-Україна" на брифінгу.

"Про проведення позачергового пленарного засідання щодо законопроекту №5070, поданого Кабінетом Міністрів і, зокрема, Міністерством юстиції, мені відомо. У цьому законопроекті немає нічого про звільнення Артема Ситника (директора НАБУ), йдеться лише про впорядкування та виконання рішення Конституційного Суду", – сказала парламентар.

Водночас на уточнювальне запитання про ймовірну дату проведення такого позачергового засідання Верещук відповіла, що це залежатиме від того, наскільки швидко ініціатори зберуть необхідні 150 підписів і чи зберуть взагалі.

Як повідомлялося, законопроект №5070 "Про внесення змін до деяких законів України стосовно приведення статусу НАБУ у відповідність з вимогами Конституції України" був ініційований прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем і зареєстрований у Верховній Раді 15 лютого.

Згідно з новим законопроєктом, за словами міністра юстиції Дениса Малюськи, після звільнення Ситника з посади директора НАБУ, новим в. о. призначать його першого заступника – Гізо Углаву.

Раніше Керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що Кабінет міністрів у понеділок розглянув і передасть до Верховної Ради законопроєкт, "яким звільняє чинного директора НАБУ.

 

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: