fbpx
Сьогодні
16:23 02 Бер 2021

Депутати готують підвищення аліментів

Народні обранці у першому читанні ухвалила законопроект про внесення змін до Сімейного кодексу України, яким розмір аліментів, що стягуються, можуть зробити більше ніж у півтора рази.

Як повідомляє "Рубрика", за законопроект №3881 «Про внесення змін до Сімейного кодексу України (щодо збільшення мінімального розміру аліментів, що стягуються на дитину з інших членів сім'ї та родичів)» проголосували 339 народних депутатів.

Законопроектом пропонується внести зміни до частини другої статті 272 Сімейного кодексу України та законодавчо закріпити мінімальний розмір аліментів, що підлягає стягненню на дитину з інших членів сім'ї та родичів не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Наразі гарантований розмір аліментів, який підлягає стягненню, становить 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Крім цього, законопроектом пропонується усунути колізію у сімейному кодексі. Наразі згідно зі ст.182 Сімейного кодексу мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, тоді як у ст.272 СК відповідний мінімум 30%.

Раніше у Мін'юсті повідомляли, що з 1 грудня 2020 року в Україні змінився розмір виплат аліментів за рахунок збільшення прожиткового мінімуму. Для дітей віком до 6 років прожитковий мінімум становить 1921 грн, а для дітей віком від 6 до 18 років – 2395 грн. Відповідно, зросли і прив'язані до цього показника соціальні допомоги, виплати, зокрема, і аліменти на дітей.

Нагадаємо, нардепи підтримали ідею першочергового зарахування дитини в найближчий дитсадок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: