fbpx
Сьогодні
13:39 01 Бер 2021

У Катарі померли 6500 мігрантів, готуючи Чемпіонат світу з футболу: що сталося

Маленький арабський емірат втрапив у гучний скандал. Серед загиблих – були люди з Пакистану, Непалу, Бангладеш та Шрі-Ланки.

Більш ніж 6500 мігрантів померли у Катарі, працюючи над підготовкою країни до Чемпіонату світу з футболу 2022 року, повідомляє The Guardian.

У грудні 2010 року, катарці святкували отримання права проводити чемпіонат світового рівня. До процесу підготовки було залучено неймовірну кількість робітників з різних країн.  Але нещодавно завдяки джерелам у владі стало відомо про смерть 5927 мігрантів за 9 років (2011-2020 роки). Найбільше померло громадян Індії – 2711. На другому місці – Непал із 1641 жертвою. Третій – Бангладеш, який втратив трохи понад 1000 своїх людей. Посольство Пакистану в Катарі говорить про ще 824 смертельних випадки. Насправді число загиблих може бути більше ніж 6500, оскільки доповідь не охоплює країни, які надсилають багато робочих до Катару. Наприклад, з Філіппін та Кенії. Також не враховуються смерті наприкінці 2020 року.

Останнє десятиліття Катар продовжує неймовірний будівельний проект, більшою мірою зосереджений навколо підготовки до ЧС-2022. На додачу до семи нових стадіонів, десятки інших будівель вже завершені чи ще у процесі. Аеропорт, дороги, системи громадського транспорту, готелі та навіть місто з нуля, де пройде фінал турніру.

І хоча смерті не вдається повязати за родом діяльності чи роботи, більшість з померлих працювали якраз на вище згаданому "великому будівництві". І лише 37 трагічних випадків прямо зв'язані зі зведенням стадіонів.

"Дуже велика пропорція робочих мігрантів, які померли з 2011, були в країні лише тому, що Катар виграв право проводити ЧС",
– розповів The Guardian Нік Макгіхан, директор FairSquare Projects, адвокаційної групи з прав людини в Затоці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: