fbpx
Сьогодні
16:45 01 Бер 2021

Степанов пояснив, як використають "зайві" дози COVID-вакцини

English version here

У разі, якщо під час вакцинації від COVID-19 медпрацівників будуть залишатися невикористані дози, щеплення робитимуть людям, які мають його отримати на інших етапах.

Як передає Україна 24, про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«Флакон розрахований на 10 доз. В усіх країнах світу виникає ситуація, коли дози залишаються (після відкриття одного флакону — ред.). Ми знайшли рішення цього питання, щоб не залишалося жодної дози вакцини, щоб не треба було її утилізувати. В тому числі ми будемо додавати з інших етапів людей, коли будемо бачити що кількість медичних працівників не кратна 10, тобто будуть залишки вакцини», – сказав Степанов.

За його словами, медичні працівники не відмовляються від щеплення проти COVID-19, просто багато з них вже перехворіли на коронавірусну хворобу і можуть пройти вакцинації пізніше.

Також міністр нагадав, що побічні ефекти можуть виникнути у невеликої кількості людей при будь-якій вакцинації. Найпоширенішими з них можуть бути підвищення температури, почервоніння місця де безпосередньо вводився імунобіологічний препарат. В деяких випадках можлива алергічна реакція на окремі компоненти вакцини.

«Якщо ми порівняємо користь (від вакцинації – ред.) та ризик побічних ефектів, то зрозуміло, що користь набагато більша – ти захищаєшся від смертельної хвороби. Якщо вакцинувався, то або точно не захворієш, або матимеш легкий перебіг хвороби. Але точно не потрапиш у реанімацію, не матимеш важких наслідків, і точно будеш живий. Користь очевидна», – сказав Степанов.

Нагадаємо, Степанов став першим українським високопосадовцем, який зробив щеплення від COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: