fbpx
Сьогодні
21:53 01 Бер 2021

Обвинувачений у справі MH17 судиться з Bellingcat

Фото Reuters

Колишній ватажок бойовиків на Донбасі Ігор Безлер судиться в Росії проти журналістів-розслідувачів з Bellingcat. Він вимагає прибрати згадку себе в розслідуванні про катастрофу Boeing рейсу MH17 у 2014 році.

Про це повідомляє Meduza.

Відомо, що Безлер почав розгляд восени у 2020 році, подавши позов у суді Санкт-Петербурга. Йому допомагають три юриста.

У своєму позові Безлер вимагає від Bellingcat спростувати публікації, в яких містяться фрагменти переговорів бойовиків в епізоду зі збитим рейсом MH17 над Донбасом влітку 2014 року, які перехопила Служба безпеки України.

Колишній ватажок бойовиків на Донбасі Ігор Безлер

Журналісти у своїх публікаціях називають Безлера важливим свідком катастрофи, при цьому допускаючи, що його підлеглі могли помилково оповістити російських військових про рейс, прийнявши його за український військовий літак.

Екс-ватажок бойовиків стверджує, що журналісти помилково зрозуміли його телефонні переговори і на підставі цього визначили його як особу, причетну до краху літака.

У позові сказано, що згадування його в публікаціях є "порочних" і вимагає видалити всі 140 згадок в текстах про нього, а також виплатити компенсацію в 500 тисяч рублів за "надзвичайні моральні страждання".

Bellingcat не збирається прибирати згадки Безлера зі своїх матеріалів. Адвокат організації в російському суді Саркіс Дарбинян допускає, що ситуація може призвести до блокування сайту на території Росії, оскільки такий механізм передбачений законодавством.

Раніше ЗМІ оприлюднили аудіозапис, на якому людина, яку джерела впізнають як міністра закордонних справ Ірану, обговорює можливість того, що знищення рейсу PS752 було умисним актом.

Україна досліджує аудіозапис, який вказує на те, що Іран міг збити літак МАУ невипадково.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: