fbpx
Сьогодні
16:02 01 Бер 2021

НАЗК зупинило держфінансування партії "Слуга народу"

Фото: Главком

Національне агентство з питань запобігання корупції зупинило державне фінансування партії «Слуга народу».

Як передає пресслужба НАЗК відповідний наказ підписав очільник Нацагентства Олександр Новіков за результатами аналізу звіту партії.

В агентстві також зазначили, що виявили порушення порядку подання фінансового звіту партії про майно, доходи, витрати й зобов'язання фінансового характеру у звітах 11 політичних партій.

У зв'язку з виявленими порушеннями НАЗК склала адміністративні протоколи стосовно лідерів, зокрема, таких політичних партій: «Рух нових сил Михайла Саакашвілі», «ВО «Свобода», «Слуга народу», «Конгрес українських націоналістів».

Крім того, НАЗК виявило ознаки кримінальних правопорушень у звітах «Слуг народу» та ще двох політичних сил.

Відповідні матеріали агентство направляє до Національної поліції.

Як повідомлялося, згідно з законодавством державне фінансування статутної діяльності політичної партії зупиняється за рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції у разі: неподання політичною партією звіту про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру у встановлений строк; подання партією звіту про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, оформленого з грубим порушенням встановлених вимог, або звіту, який містить недостовірні відомості про майно політичної партії чи кошти або витрати політичної партії в розмірі більше двадцяти розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня відповідного календарного року.

НАЗК приймає рішення про зупинення державного фінансування статутної діяльності політичної партії до усунення політичною партією причин, що зумовили зупинення державного фінансування її статутної діяльності.

У разі усунення політичною партією причин, які зумовили зупинення державного фінансування її статутної діяльності, Національне агентство з питань запобігання корупції не пізніш як через п'ять днів після отримання звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру з усунутими недоліками розглядає питання про відновлення державного фінансування статутної діяльності відповідної політичної партії. Державне фінансування статутної діяльності політичної партії відновлюється з початку кварталу, наступного за кварталом, в якому прийнято рішення про відновлення державного фінансування статутної діяльності політичної партії.

Державне фінансування статутної діяльності політичної партії зупиняється також у разі подання політичною партією до Національного агентства з питань запобігання корупції заяви про часткову відмову.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: