fbpx
Сьогодні
13:08 01 Бер 2021

Майбутнє вже близько: у Львові дитину прооперував робот

English version here

Іноваційну операцію з роботом Da Vinci провели у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова.

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбук гендиректор лікарні Олег Самчук.

Процесом керували дитячий хірург Андрій Дворакевич, хірурги Андрій Стасишин та Артур Гураєвський, анестезіолог Віктор Юрченко.

"Три години на усунення спайок та три проколи по 8 мм замість розрізу черевної порожнини – робот Da Vinci прооперував першу дитину в Україні. Це і є сучасна медицина, яка відтепер доступна і маленьким українцям", – написав гендиректор лікарні.

Відомо, що пацієнтка – 13-річна дівчинка, що народилася із патологією кишківника. Ваду тричі намагалися усунути під час операцій, але складні хірургічні втручання тільки погіршили стан. У дитини розвинулася рецидивуюча кишкова спайкова непрохідність. Вона страждала від болей, що супроводжувалися блювотою.

За словами Олега Самчука, уже зараз можна стверджувати: операція минула успішно. Ранній післяопераційний період є задовільний. Дівчинку більше не турбують болі в животі, вона встає з ліжка і уже навіть ходить коридором. І хоча попереду у пацієнтки ще тривала реабілітація, вона має хорошу перспективу назавжди забути про свою проблему.

Гендиректор лікарні також підкреслив, що у розвинутих країнах, де медицина є пріоритетом, такі патології усуваються саме за допомогою роботичних систем Da Vinci.

Нагадаємо, в Одесі медики провели унікальну операцію: вперше у світі видалили пухлину ока методом електрозварювання

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: