fbpx
Сьогодні
15:16 01 Бер 2021

Кіпр залишив закритими свої кордони для українців

Республіка Кіпр не відкрила в'їзд для українських туристів з 1 березня попри те, що такі плани анонсувалися у січні.

Про це повідомляє посольства України на Кіпр.

З 1 березня Кіпр запровадив розділення країн на чотири категорії – зелена, помаранчева, червона та сіра. На сайті посольства України на Кіпр зазначено, що станом на сьогодні наша країна перебуває у "сірій" категорії.

З 1 по 31 березня особи, які прибудуть із країн, які віднесених до зеленої категорії, після прильоту муситимуть проходити ПЛР-тести, вартість яких покриватиме Кіпр. Для приїжджих з помаранчевих та червоних країн необхідно буде здати ПЛР-тест не пізніше, ніж за 72 години до прибуття, а також після прильоту, причому за власний кошт (30 євро в аеропорту Ларнаки та 32 євро в аеропорту Пафоса). Україна на разі не входить до жодної з цих трьох категорій і відноситься до списку сірих країн. В'їзд можливий тільки у разі отримання спеціального дозволу від кіпрської влади, з ПЛР-тестами до та після прильоту, а також проходження обов'язкового 14-денного карантину.

Кіпр обіцяє переглядати категорії країн раз на тиждень.

Також слід зазначити про те, що Кіпр не відкрив кордони для російських туристів з 1 березня. Російські ЗМІ повідомляли, що відкриття відклали до 1 квітня.

Нагадаємо, українці відсьогодні зможуть літати в Грузію, але за однієї умови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: