fbpx
Сьогодні
16:03 01 Бер 2021

Індексація пенсій: у Пенсійному фонді пояснили, хто не отримає підвищення

З 1 березня українцям індексують пенсії. Подробиці розповіла директорка департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Олена Охріменко.

Про це вона сказала в ефірі "Україна 24".

"Процес уже пройшов, на сьогодні проведено перерахунок всім, хто має на нього право. Виплатні документи сьогодні вже з новими перерахованими пенсіями передаються на виплатні об'єкти. Завтра починається фінансування, і люди почнуть отримувати перераховані пенсії.

Хто має право на перерахунок — це люди, які отримують пенсію, призначену згідно із законом "Про обов'язкове загальнодержавне пенсійне страхування", постраждалі від Чорнобильської катастрофи й ті, хто звільнений з військової служби. Це три категорії, за якими відбувається перерахунок. Як тільки ми щороку отримуємо коефіцієнт, на який проходить індексація, ми автоматично проводимо перерахунок пенсій. Звертатися до пенсійного фонду не потрібно, система автоматично це зробить", — розповіла вона.

Чиновниця назвала категорії громадян, яким цього року пенсії вже підвищуватися не будуть.

"Не отримають перерахунку пенсій військові, які пішли на пенсію за військовим законом, окрім солдатів строкової служби; держслужбовці; соціальні пенсії. І пенсії, які призначені вже у 2019-2021 роках, розмір яких перевищує 2 200. У кого менше ніж 2 200 і є необхідний стаж, вони отримають доплату до 2 200", — сказала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: