fbpx
Сьогодні
12:56 28 Лют 2021

В Україні створили дрон для зрошування полів

Українська розробка вперше побореться за 1 млн доларів на конкурсі "Startup World Cup" в Кремнієвій долині – для участі вибрали промисловий дрон для зрошення полів добривами, який має унікальні властивості.

Про це йдеться в сюжеті "ТСН".

Український октокоптер покликаний замінити наземну техніку в зрошенні полів. З багажем він важить 45 кг, оснащений вісьмома підйомними роторами і має розмах крил 4 м. Один апарат здатний обробити за день 500 гектарів, тоді як показники конкурентів – 20-30 гектарів.

"До 500 гектарів землі в день, один апарат. Ми зараз говоримо про 10-годинний робочий день, і застосування його в безперервному циклі", – розповідає розробник стартапу Дмитро Сурду.

Українська розробка відрізняється від закордонних аналогів, перш за все іншим підходом до розпорошення. Звичайний дрон це робить під пропелером. А наш – позаду себе.

"Ми заряджаємо краплі, які створюються роторним аквалайзером, який обертається 40 тисяч разів на хвилину. За допомогою напруги на цьому електроді в 10 кВольт. Краплі отримують заряд, який притягує їх до землі", – пояснив Сурду.

Крім того, український дрон оснащений додатковим переднім тяговим пропелером. Це дозволяє йому працювати зі швидкістю до 30 метрів в секунду. Тоді як у конкурентів тільки 5.

Керувати таким дроном може одна людина. Роботу дрон виконує на автоматі, необхідно лише задати параметри поля.

"Пілот завжди страхує апарат, але апарат в автоматичному режимі виконує своє призначення, яке задається попередньо", – пояснив пілот Олександр Блашко.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: