fbpx
Сьогодні
13:43 28 Лют 2021

У Помпеях знайшли уцілілу колісницю

Фото: BBC

Італійські археологи знайшли поблизу давньоримського міста Помпеї чотириколісну карету, яку використовували для різноманітних церемоній.

Про це повідомляє ВВС.

Колісницю знайшли у дворівневому портику, з'єднаному зі стайнями на старовинній віллі в Чівіта-Джуліана, на північ від стін стародавнього міста. Знахідка чудово збереглася, але на те, щоб її вилучити, знадобилися тижні через крихкість конструкції. Експерти вважають, що колісниця, ймовірно, використовувалась під час урочистих заходів та парадів.

"Це надзвичайне відкриття, яке сприяє нашому розумінню стародавнього світу", — сказав директор археологічного центру Помпеї, професор Массімо Осанна.

Він сказав, що деякі прикраси на колісниці натякають на те, що вони використовуються для громадських свят, можливо, включаючи весільні церемонії.

"Враховуючи, що древні джерела натякають на використання Piletum жрицями та жінками, не можна виключати можливість того, що це могла бути колісниця, яка використовувалася для ритуалів, пов'язаних із шлюбом, для ведення нареченої до її нового господарства", – сказав він.

Даріо Франческині, міністр культури Італії, заявив, що Помпеї "продовжує дивувати нас своїми відкриттями, і це буде робити протягом багатьох років, ще потрібно буде розкопати 20 гектарів".

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: