fbpx
Сьогодні
12:02 28 Лют 2021

У Британії попрощалися із Томом Муром: він зібрав мільйони для медиків під час пандемії

Похорон сера Тома Мура – ветерана Другої світової війни, який став під час пандемії коронавірусу героєм сердець мільйонів жителів Великобританії, – пройшов в англійському місті Бедфорд в суботу, 27 лютого.

Про це повідомляє DW.

За словами його дочок, вони організували церемонію прощання скромно, в тісному сімейному колі, як того бажав сам ветеран на прізвисько Капітан Том.

Проте траурний захід пройшов з військовими почестями, супроводжувався почесним караулом і транслювався по телебаченню по всій країні. Крім цього, під час похорону в небі пролетів літак часів Другої світової війни.

Нагадаємо, Том Мур — ветеран Другої світової війни, служив у Королівських ВПС. На початку 2020 року він пройшов курс лікування від раку і відновлював рухливість після перелому стегна. 6 квітня 2020 року він оголосив, що до свого сотого дня народження (30 квітня) пройде 100 кіл по своєму задньому дворі. Люди, які хотіли його підтримати, могли перерахувати гроші медпрацівникам. Мур планував зібрати лише тисячу фунтів стерлінгів, але загалом зібрав майже £33 мільйони. Гроші Муру перерахували понад півтора мільйона людей.

А на 100-річчя пенсіонер отримав понад 135 тисяч вітальних листівок зі всього світу. 

Досягнення Мура потрапило до Книги рекордів Гіннеса, а 17 липня королева Єлизавета II посвятила його в лицарі.

2 лютого 2021 року сер Том Мур помер від коронавірусу у віці 100 років.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: