fbpx
Сьогодні
09:30 28 Лют 2021

Рудик пояснила, чому "Голос" не підтримує Вітренка в обранні на посаду міністра енергетики

Фракція "Голос" не підтримує кандидатуру Юрія Вітренка на посаді міністра енергетики через зайнятість політикою, а не роботою.

Про це заявила голова партії "Голос" Кіра Рудик в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Вона зазначила, що поважає Вітренка, однак "Голос" не буде підтримувати кадрові рішення влади через опозиційність.

"Те, що вони не можуть всередині фракції зібрати голоси за нього, це вже каже, що є питання стосовно того, що і яким чином Вітренко буде робити на своїй посаді. І його заява про необхідність розігнати наглядову раду НАК (Вітренко запропонував прем'єр-міністру Денису Шмигалю винести на розгляд Кабміну питання щодо звільнення голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, а також розірвання контрактів з членами наглядової ради компанії, – ред.), мені здається, вона дуже політизована та подібне до загравання з метою отримати голоси", – вважає Рудик.

Також Кіра Рудик пояснила, що не може голосувати за Юрія Вітренка через те, що він "займатиметься політикою замість того, щоб виконувати роботу". Голова партії тут згадала про пропозиції Вітренка закупити газ у Росії, поновити транзит із Середньої Азії та про вже згадані заяви щодо "Нафтогазу".

Водночас на думку Рудик отримані Вітренком від "Нафтогазу" бонуси, як про це заявив голова ВР Дмитро Разумков, не є на перешкоді призначення. "Я прийшла з бізнесу, де великі «бонуси» є нормою за виконання роботи. Ми ж хочемо зробити так, щоб усі могли отримувати гідну зарплатню за свою роботу. Тому я б тут цього питання не торкалася, бо коли людина працює у великій корпорації та виконує круту роботу, то вона може отримувати за неї те, що корпорація передбачає для своїх топменеджерів", – сказала вона.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: