fbpx
Сьогодні
20:13 28 Лют 2021

Навального доправили до колонії

Фото Reuters

Російського опозиціонера Олексія Навального етапували до колонії у Володимирській області.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Відповідальний секретар Громадської спостережної комісії Москви Олексій Мельников заявив, що Олексія Навального доставили із СІЗО "Матроська Тиша" в Москві у виправну колонію у Володимирській області.

Спочатку Навальний там пройде обов'язковий карантин.

"Відповідно до встановленого режиму, засуджений перед розподілом в загін колонії повинен пройти карантин, йому буде потрібно здати необхідні аналізи і пройти лікарів, в подальшому він буде розподілений в загін", – розповів Мельников.

У яку саме колонію відправили Навального, правозахисник не уточнив. У Володимирській області розташовано дві колонії загального режиму: №2 в місті Покров і №5 – у Володимирі.

Джерела повідомляють, що Олексій Навальний відбуватиме покарання у Покрові.

Як вже повідомлялося, російський опозиційний політик Олексій Навальний 17 січня повернувся в Росію з Німеччини, де проходив лікування після отруєння в Томську, і був відразу затриманий російською владою. У відділку поліції підмосковного міста Хімки наступного дня відбувся "суд" над російським опозиціонером, який виніс рішення про арешт Олексія Навального на термін у 30 діб.

21 січня Європарламент прийняв резолюцію у зв'язку з арештом Олексія Навального, в якій запропонував євроінституціям ґрунтовно переглянути стосунки між ЄС і Російською Федерацією, а також негайно зупинити будівництво газопроводу "Північний потік -2".

Глави держав і урядів країн ЄС 22 січня звернулися з вимогою звільнити Навального.

Попри це московський суд відправив опозиціонера Олексія Навального на 3,5 роки у колонії загального режиму. Проте його термін перебування у в'язниці був скорочений, оскільки суд врахував час, проведений під домашнім арештом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: