fbpx
Сьогодні
17:05 28 Лют 2021

В Естонії анонсували "чудові новини" для України

Посол Естонії в Україні Каімо Кууск заявив, що найближчими тижнями вже з'являться чудові новини, як для Європи, так і для України.

Про це він сказав в інтерв'ю "Рубрика".

"Якщо говорити про Україну, то у вас підписана Угода про вільну торгівлю й Угода про асоціацію. У вас є візова свобода, що, на мою думку, є величезним досягненням, яке вигідне обом сторонам. Та й не тільки українці їздять за кордон. Нам подобається, коли ви подорожуєте до Європи, і ми також любимо навідуватися до вас. Мій чудовий друг посол Європейського Союзу в Україні, Матті Маасікас, всього тиждень тому дав інтерв'ю естонському радіо. Його спитали про реформи в Україні, і він відповів, що протягом останніх кількох років Україна ввела більше реформ, ніж за попередні двадцять років. Тому, на мою думку, ви робите прекрасні кроки. І зараз дуже важливо, щоб Україна максимально використала всі можливості, які надає Угода про асоціацію. Я нещодавно побачив цікаву статистику щодо деяких товарів, які Україна експортує до ЄС: квота була виконана вже наприкінці січня. Я хотів би, щоб ЄС надавав вам більші квоти, оскільки, на мою думку, для них це більш розумне рішення, ніж просто надавати гроші. Тож, ми дізналися, що ваші товари настільки потрібні в Європі, що квоти виконуються протягом одного місяця; це чудовий знак.

Тож Україні варто докласти максимум зусиль, щоб використати всі ті можливості, які ви вже маєте, і тоді ми зможемо разом зробити наступний крок вперед. Я думаю, що найближчими тижнями вже з'являться чудові новини, як для Європи, так і для України",  — сказав посол.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: