fbpx
Сьогодні
12:01 27 Лют 2021

Росія не пустила на окуповані території гуманітарну допомогу

фото ВВ: КПВВ "Щастя"

Російська сторона відмовила у дозволі перевезення гуманітарного вантажу на територію ОРДЛО попри раніші домовленості.

Про це повідомили у пресслужбі української делегації в ТКГ.

Йдеться про те, що ще 24 лютого від Управління координації гуманітарних питань ООН до СЦКК надійшов запит на дозвіл перетину КПВВ "Щастя" конвою з гуманітарною допомогою, призначеною громадянам України, що перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Після опрацювання порушеного питання 25 лютого СЦКК направило представникам УКГП ООН письмові гарантії безпеки та погодження перетину КПВВ "Щастя".

На ранок 26 лютого гуманітарний вантаж прибув на КПВВ "Щастя", однак о 13:50 російська сторона надала інформацію, згідно з якою вона відмовила в отриманні гуманітарного вантажу.

"Слід зазначити, що основа цього вантажу – гігієнічні набори для шкіл та закладів охорони здоров'я, отримання яких має особливе значення в умовах короновірусної епідемії", – зазначили в українській делегації та повідомили, що вантаж було відправлено до Сєвєродонецька.

В українській делегації у ТКГ заявили, що піднімуть питання перешкоджання надання гуманітарної допомоги для території ОРДЛО та обстрілів проросійських бойовиків на засіданні 3 березня.

Нагадаємо, за минулу добу проросійські бойовики здійснили 10 обстрілів по українських позиціях.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: