fbpx
Сьогодні
15:09 27 Лют 2021

Організатори мітингу за Стерненка звернулися до Зеленського: сьогоднішня мирна акція може стати останньою

Фото: Еспресо.TV

Організатори мітингу під Офісом Президента та Офісом Генерального прокурора заявили, що якщо президент України Володимир Зеленський не виконає їх умов, то сьогоднішня мирна акція може стати останньою.

Про це заявили у Telegram-каналі "Самозахист", який здійснює координацію дій на мітингу в підтримку активіста Сергія Стерненка.

Мітингарі вимагають у Зеленського вжити заходи, якими буде "відновлено свавільно порушені права Сергія Стерненка та інших політв'язнів".

Крім того, протестуючи вимагають у президента виконання його передвиборчої обіцянки й початку судової реформи в Україні.

"Якщо ви (Володимир Зеленський, – ред.) нас не почуєте, сьогоднішня акція під вашим офісом і під офісом вашої генпрокурорки може стати останньою мирною. Пане президенте, це залежить саме від вас", – йдеться у заяві.

Також мітингувальники анонсували нову акцію на 9 березня.

Нагадаємо, у Києві розпочалася безстрокова акція протесту "Справедливість Стерненку — справедливість усім!".

Мітингувальники вимагають негайно звільнити Стерненка та інших політв'язнів та оновити судову систему шляхом перезапуску Вищої ради правосуддя.

23 лютого Приморський райсуд Одеси засудив активіста Сергія Стерненка у справі про викрадення людини до 7 років 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. До оскарження вироку йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: