fbpx
Сьогодні
16:05 27 Лют 2021

Маркарова розповіла про свої завдання на посаді посла України у США

Новий посол України у США Оксана Маркарова назвала пріоритетні завдання, які перед нею поставив на посаді президент Володимир Зеленський та МЗС.

Про це Маркарова заявила в інтерв'ю Укрінформу.

За її словами, загальним завданням, яке було поставлено президентом і міністром закордонних справ – максимальна розбудова стратегічного партнерства з США у всіх напрямках.

"Це посилення співпраці з адміністрацією Джозефа Байдена і політичний діалог на базі їхньої широкої двопартійної підтримки, це активна участь у всіх безпекових питаннях, які стосуються відновлення суверенітету і територіальної цілісності України і повернення окупованих територій Донбасу і Криму, зміцнення безпеки нашої країни і регіону", – сказала Маркарова.

Вона додала, що президент також ставить дипломатам завдання на фінансово-економічному напрямку.

"Бути економічними амбасадорами України і максимально сприяти, з одного боку, розвиткові бізнесу українських компаній у США і підтримувати експорт, а з другого – залученню інвестиції американських компаній в Україну і втіленню спільних проектів різного рівня, щоби торговельна та інвестиційна співпраця наших країн могла збільшитися в рази", – зазначила Маркарова.

Раніше Зеленський підписав указ № 75/2021 про призначення Оксани Маркарової Надзвичайним і Повноважним Послом України у Сполучених Штатах Америки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: