fbpx
Сьогодні
19:45 27 Лют 2021

Кулеба запросив французький бізнес до участі у "Великому будівництві"

Міністр закордонних справ (МЗС) Дмитро Кулеба під час робочого візиту до Франції провів зустріч бізнесради з представниками великого і середнього бізнесу і запросив їх взяти участь у "Великому будівництві" і великій приватизації в Україні.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

"В наступні роки в Україні відкриваються величезні можливості, зокрема у сферах будівництва, інфраструктури та енергетики. Президент України та Уряд налаштовані на масштабне оновлення української інфраструктури, аби створити якісно нові можливості для розвитку нашої країни та міжнародної торгівлі", – зауважив міністр.

Дмитро Кулеба уточнив, що йдеться, насамперед, про побудову та концесію доріг та мостів, концесію та приватизацію портів, модернізацію прикордонної інфраструктури, проєкти з електрифікації громадського транспорту, розвитку систем водопостачання, переробки сміття та ін.

Крім того, сторони приділили особливу увагу енергетичній сфері. Кулеба відзначив потенціал виробництва в Україні зеленого водню та синхронізацію нашої держави з курсом Європейської зеленої угоди, яка відкриває нові можливості у сфері відновлюваної енергетики.

Зазначається, що участь у раді взяли топменеджери компаній, які вже працюють або зацікавлені у реалізації бізнеспроєктів в Україні: Airbus, Air Liquide, Alstom, Crédit Agricole, Egis, RTE International, TOTAL Eren, Tryba Energy тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: