fbpx
Сьогодні
21:32 27 Лют 2021

Клімкін пояснив, про що Зеленський має говорити з Байденом

Фото Reuters

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з президентом США Джо Байденом повинен представити йому свій план "спільної історії успіху", а також порушити питання американської допомоги Україні.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін, коментуючи інформацію МЗС про підготовку до телефонної розмови лідерів двох держав.

"Процес підготовки розмови дійсно затягнувся. Це дуже важливий для нас момент, так як ми перебуваємо на дуже небезпечному етапі в контексті того, як Росія може гібридно діяти. Ми докладаємо зусиль для того, щоб боротися з тенетами російського впливу, і тут довіра на рівні лідерів критична. Говорити про те, що дзвінок не відбувся, можна нескінченно, проте суспільство чекає не якогось оздоровчого дзвінка, щось на зразок "пане президенте, класно, що вас обрали, будемо розвивати відносини та партнерство", а очікує змістовного дзвінка, в якому будуть окреслені ключові напрямки, як ми взаємодіємо, яка допомога буде від США", – зазначив Клімкін.

За словами ексголови МЗС, Зеленський має сказати Байдену, "що робиться для того, щоб створити спільну історію успіху".

"Штати постійно говорять, що спільна історія успіху можлива, якщо Україна буде реально сильною та успішною, ось тут боротьба з корупцією, судова реформа – фундаментальні речі", – додав він.

Раніше Кулеба повідомив про підготовку телефонної розмови між Байденом і Зеленським.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: