fbpx
Сьогодні
20:09 27 Лют 2021

21-річна британка стала наймолодшою жінкою, яка самостійно перетнула Атлантику на човні

Фото: rudderlymad

21-річна британка Жасмин Гаррісон стала наймолодшою ​​жінкою, яка коли-небудь самостійно перетинала Атлантику на гребному човні. Її попередниця встановила рекорд у 2010 році.

Про це повідомляє американський новинний телеканал ABC News.

Жінка вирішила взяти участь у перегонах після того, як побачила подібні змагання у 2018 році. У той час вона викладала плавання в Карибському басейні.

Як повідомили в Atlantic Campaigns, яка організовувала змагання «Найтяжча у світі гребня», цього року у змаганнях узяв участь 21 катер з усього світу. Це були поодинокі гребці та команди з чотирьох людей.

Гаррісон розпочала подорож на човні з Канарських островів Іспанії 12 грудня 2020-го і прибула до Антигуа в Карибському морі в суботу, 20 лютого. Загалом вона пливла 70 днів, 3 години й 48 хвилин.

Організація регулярно повідомляла про місцеперебування Гаррісон. Там називають подвигом те, що жінка чергувала сон і веслування кожні дві години.

Гаррісон також щотижня публікувала оновлення на своїй сторінці в Instagram, де ділилася пригодами. Наприклад, коли вона натрапила на смугастого марліна і гребла через ділянку води, покриту водоростями.

У четвер, 18 лютого, британку спіткала невдача, коли незадовго до Атлантики її човен перекинувся. Тоді вона повідомила співробітнику з безпеки, що пошкодила лівий лікоть, однак запевнила лікарів, що зможе фінішувати без сторонньої допомоги.

«Веслування в океані не закінчиться, доки ви не зійдете безпечно на берег. Ризики залишаться на всьому шляху, і немає часу розслаблятися», — заявили в організації.

Наближаючись до берега, Гаррісон підняла димові шашки та британський прапор. На запитання журналістів, що було її першим бажанням на суші, жінка відповіла: «Їжа. Безумовно, їжа».

Її пригоди зібрали понад 14 тисяч доларів для неурядової організації Shelterbox, яка допомагає постраждалим від стихійних лих. До Гаррісон наймолодшою ​​жінкою, яка гребла цим шляхом, була американка Кеті Спотц. Вона перетнула Атлантику зі сходу на захід у 2010 році у 22 роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: