fbpx
Сьогодні
14:40 26 Лют 2021

ЄБРР та київське метро підписали кредит на 50 млн євро для закупівлі нових вагонів метро

фото: КМДА

Європейський банк реконструкції та розвитку і «Київський метрополітен» підписали кредитний договір у розмірі 50 млн євро на закупівлю 50 нових вагонів метро. Київська міська рада та ЄБРР підписали необхідний для цього договір гарантій.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«За рахунок кредиту ЄБРР у розмірі 50 млн євро ми зможемо закупити 50 нових вагонів. Це, фактично, 10 поїздів столичної підземки. Сьогодні ми підписуємо кредитний договір між ЄБРР та «Київським метрополітеном» та договір гарантії між Київською міською радою та ЄБРР. І сподіваюся, що до кінця цього року ми укладемо контракт на придбання нових вагонів для столичного метро. За умовами кредитування місто отримає від ЄБРР розстрочку платежу на 12 років», – додав мер.

Він зауважив, що сьогодні парк київського метро складає 800 вагонів. Близько 100 з них – у критичному стані і потребують оновлення в найближчих 3-4 роки. За допомогою цього кредиту буде оновлено половину застарілого рухомого складу.

«Де їздитимуть нові вагони? Ви знаєте, що зараз місто будує дві нових станції метро на Виноградар – «Мостицьку» і «Проспект Правди». І до кінця року ми плануємо відкрити їх…

Будується тунель і між майбутніми станціями «Мостицька» та «Проспект Правди». Тому ці вагони будуть обслуговувати саме Сирецько-Печерську лінію столичного метрополітену», – сказав Кличко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: