fbpx
Сьогодні
13:51 26 Лют 2021

"Все повинно бути по закону": Разумков відповів невдоволеним вироком у справі Стерненка

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що невдоволені рішенням суду в справі Сергія Стерненка повинні домагатися своєї правоти, використовуючи законні механізми.

Про це він повідомив на брифінгу під час робочої поїздки до Вінниці.

«Я вважаю, що все повинно відбуватися по закону. Є рішення суду. Якщо воно мені не подобається, або комусь іншому, – в нас є а апеляція, є інші механізми в цивілізованій європейській країні, за якими ми повинні рухатися», – сказав Разумков.

На запитання, чи вважає він справу Стерненка політично вмотивованою, глава парламенту відповів, що як голова ВР не має права давати оцінку діяльності суду.

«У нас це незалежна гілка влади. Завтра будуть розповідати, що я тисну, або висловлюю свою позицію, щоб повпливати на результат діяльності паралельної вертикалі влади», – зазначив він.

Разумков додав, що наразі існує багато законних механізмів для того, щоб домогтися своєї правоти як на території країни, так і за допомогою Європейського суду з прав людини.

23 лютого Приморський райсуд Одеси засудив активіста Сергія Стерненка у справі про викрадення людини до 7 років 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. До оскарження вироку йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: