fbpx
Сьогодні
20:37 26 Лют 2021

У РНБО прокоментували появу нового телеканалу, який заснували працівники підсанкційних телеканалів

Будь-який телеканал, який порушує українське законодавство, опиниться під санкціями.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив на брифінгу за результатами сьогоднішнього засідання, повідомляє Укрінформ.

"Якщо новий або старий канал буде порушувати українське законодавство та якщо він буде працювати на користь іноземної держави, він терміново буде потрапляти під санкції апарату РНБО для заслуховування на засіданні Ради національної безпеки і оборони. Такого свавілля, яке було до певного часу, не буде", – сказав Данілов, коментуючи інформацію про початок мовлення телеканалу "Перший незалежний", який запустили працівники закритих раніше каналів "112 Україна", NewsOne і ZIK.

Секретар РНБО запевнив, що розгляд питання щодо працевлаштування журналістів цих трьох каналів "ще попереду".

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський на 5 років ввів санкції проти соратника Медведчука Козака та його телеканалів. Це рішення Зеленський назвав важким.

Окрім того, РНБО своїм рішенням заблокувала компанію, на яку зареєстровано 7 приватних бортів, включаючи і особистий літак Козака.

У відповідь ОПЗЖ заявила, що розпочинає процедуру імпічменту щодо Зеленського.

4 лютого Міністерство культури та інформаційної політики надіслало офіційного листа до адміністрації YouTube, аби ті заблокували підсанкційні телеканали.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: