fbpx
Сьогодні
09:26 26 Лют 2021

У МОЗ запевнили, що Україна готова до зберігання вакцини Pfizer при низьких температурах

English version here

Україна повністю готова забезпечити холодовий ланцюг зберігання вакцин проти COVID-19, у тому числі виробництва компанії Pfizer, яка потребує температури від -60 до -80 градусів.

Про це в ефірі програми "Право на владу" на каналі "1+1" сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Ми повністю готові. У нас укладений відповідний договір на потужності з комерційними структурами. На сьогоднішній день – 300 тисяч доз вакцин на тиждень. Згідно з договором, вони приймають з літака, зберігають на центральному складі та повністю розвозять у регіони. Ми готові до прийому будь-якої вакцини", – наголосив міністр.

Він додав, що при потребі є можливість збільшити обсяг зберігання вакцин до 600 тисяч доз на тиждень.

Очільник МОЗ також пояснив, чому такий холодовий ланцюг не забезпечується на державному рівні: "Єдина вакцина, якій потрібно від -60 до -80 градусів – це Pfizer. Більше ми просто не будемо використовувати цей холодовий ланцюг".

Міністр охорони здоров'я також закликав зберігати інформаційну гігієну в питанні вакцинації та не піддаватися на фейки й маніпуляції, які напряму впливають на здоров'я українців.

В Україну має бути доставлено 117 тис. доз вакцини Pfizer. Протягом 17-18 лютого ЮНІСЕФ разом з логістичною компанією "Фармасофт" провели тренінг для фахівців з усіх регіонів України стосовно дотримання холодового ланцюга для цієї вакцини при проведенні кампанії щеплення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: