fbpx
Сьогодні
09:04 26 Лют 2021

Степанов пояснив, чому вніс заставу за Стерненка у 2017 році

У 2017 році Максим Степанов, який тоді очолював Одеську ОДА, вніс заставу за арештованого активіста Сергія Стерненка, хоч той і не був його добрим знайомим.

Про це Степанов розповів у програмі «Право на владу» на каналі «1+1», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У 2017 році це була моя реакція на несправедливість. Він ніколи не був моїм добрим знайомим. Це була моя реакція на ту ситуацію. Це нормальна реакція на несправедливість», – пояснив Степанов.

Він нагадав, що тоді йшлося про акцію проти забудови одеського Літнього театру. Стерненка звинуватили «у масових заворушеннях» і обрали запобіжний захід – арешт на 60 діб із правом внесення застави у 600 тисяч гривень. Степанов, який очолював Одеську ОДА, вніс заставу.

Як повідомлялося, 18 листопада 2017 року заздалегідь анонсований мирний протест одеситів проти забудови перетворився на сутички з поліцією. Сторони звинуватили одна одну в «проплачених провокаціях».

23 лютого Приморський райсуд Одеси засудив активіста Сергія Стерненка у справі про викрадення людини до 7 років 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. До оскарження вироку йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи.

 

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: