fbpx
Сьогодні
17:08 26 Лют 2021

Німецький радіоведучий прирівняв BTS до коронавірусу: фанати звинуватили його у расизмі

Радіоведучий німецької радіостанції "Баварія 3" Маттіас Матущик прирівняв корейський гурт BTS із коронавірусом, чим викликав велику хвилю гніву та звинувачення у расизмі.

Про це пише DW.

Радіоведучому не сподобався кавер BTS на пісню "Fix You" Coldplay. Матущик порівняв групу з вірусом COVID-19, описавши їх як "якийсь гидкий вірус від якого, сподіваємось, скоро буде вакцина".

Відчуваючи, що його коментарі можуть викликати негатив, Матущик сказав, що його коментарі не спрямовані на Південну Корею. "Ви не можете звинуватити мене в ксенофобії", – сказав він. "У мене є машина з Південної Кореї. У мене найкрутіша машина".

Коментарі Матущика викликали звинувачення в расизмі, зокрема щодо порівняння з коронавірусом.

Такі хештеги, як #Bayern3Apologize та #Bayern3Racist, почали з'являтися в Twitter. В Україні на 26 лютого ці хештеги опинилися в топі соцмережі.

"Баварія 3" захистила свого ведучого, і хоча станція визнала, що він, можливо, зайшов занадто далеко, заявила, що це не було його наміром.

"Характер цього шоу, а також ведучого висловлювати свою думку чітко, відверто і не лаконічно", – йдеться в повідомленні станції.

"У цьому випадку він перевищив позначку у виборі слів, намагаючись викласти свою думку в іронічно перебільшеному вигляді і з надмірно удаваним хвилюванням, і тим самим зачепив почуття шанувальників BTS. Але, як він запевнив нас, це жодним чином не було його наміром. Він лише хотів висловити своє невдоволення згаданим вище кавером".

Рубрика:
Світ Шоу-біз

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: