fbpx
Сьогодні
20:43 26 Лют 2021

Ляшко розповів, які побічні ефекти можуть бути від вакцини проти COVID-19

Після вакцинації від коронавірусу у пацієнтів може спостерігатися підвищена температура і почервоніння на місці уколу.

Про це заявив в ефірі телеканалу "Україна 24" заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Коли говоримо про несприятливі події після імунізації, це не означає, що несприятливі події спричинені імунізацією. І ми з перших днів відкриті для населення, ми будемо повідомляти про всі випадки як інфікування, так і летальних випадків, кількість вакцинованих і про несприятливі події, які з'являються", – заявив заступник міністра.

Ляшко розповів, якими можуть бути "несприятливі події" після імунізації:

"Це почервоніння в місці уколу, незначне підвищення температури, іноді в місці ін'єкції з'являються папули, це трапляється в 5-7% випадків. Але є і випадки анафілактичного шоку, один на мільйон. Коли ми говоримо про коронавірусну хворобу, ковідну вакцину, таких випадків реєструється 4,5 на мільйон. В Україні таких випадків не було".

Заступник глави МОЗ підкреслив, що йдеться про наймасштабнішу кампанію профілактики в світі, тому, виходячи з кількості провакцинованих, часто будуть з'являтися повідомлення про реакції в місці ін'єкції.

"Не треба панікувати. Якщо є незвичні симптоми, одразу потрібно звернутися до сімейного лікаря або до лікаря, який робив ін'єкцію. Жодних капустяних листів, посипання сіллю", – зазначив він.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: