fbpx
Сьогодні
15:14 25 Лют 2021

Зеленський закликав нардепів затвердити зміни до Конституції щодо створення префектів в регіонах

фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський закликав депутатів Верховної Ради затвердити зміни до Конституції України в частині децентралізації та зазначив, що префекти повинні стати запорукою унітарного устрою країни.

Про це сказав Зеленський на засіданні Ради розвитку громад і територій у четвер у Києві, передає "Інтерфакс".

"Ми маємо затвердити зміни до Конституції України щодо відносин між центральними та місцевими органами влади. Зокрема, йдеться про інститут префектів і ліквідацію місцевих адміністрацій. Ми прагнемо, щоб низку питань у містах вирішували не чиновники в столичних кабінетах, а безпосередньо ті люди, які живуть у тих чи інших регіонах країни… Тому префекти контролюватимуть дотримання Конституції та законів України на кожній території та стануть запорукою унітарного устрою нашої держави".

Так, президент закликав депутатів, незалежно від фракцій, затвердити зміни до Конституції України стосовно децентралізації.

"Я хотів би закликати депутатів Верховної Ради… й особливо коли йдеться про зміни до Конституції України… не лише від фракції "Слуга народу", від усіх депутатських фракцій і груп, затвердити зміни до Конституції України стосовно децентралізації. Відкинути, нарешті, всі політичні гасла.

Ці зміни обговорювалися з лідерами місцевого самоврядування, з нашими українськими вченими, експертами впродовж останнього року. Час переходити від обговорень до справжніх дій", – наголосив президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: