fbpx
Сьогодні
17:21 25 Лют 2021

У Зеленського прокоментували появу аудіозапису розмови Медведчука та Суркова

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що накладені на Віктора Медведчука санкції та оприлюднення плівок, на яких наче б зафіксована розмова між олігархом та Владиславом Сурковим, є ланками одного ланцюга.

Про це він розповів в ефірі каналу "Україна 24".

"Офіс президента не є експертною організацією, яка повинна давати відповідні юридичні трактування того, чому це сталося сьогодні. Я б цю тему розбив на дві частини. Перша — це саме зараз потрібно провести, після того, як на Медведчука вже були накладені санкції відповідно до рішення РНБО, — було б логічно провести повністю вивчення всіх його зв'язків з Російською Федерацією. І встановити, що за плівки. Чи є вони автентичними, чи є там голоси, що належать Суркову та Медведчуку.

На підставі цього можна було б кримінальну справу відкривати для того, щоб з'ясувати, чому ці плівки так довго не з'являлися в публічному доступі", — сказав він.

Друга важлива частина, за словами Подоляка, стосується змісту розмови.

"Але на мій погляд, все-таки набагато більше важлива складова — це про що саме і як кажуть ці особи, і хто є третьою особою, про який вони говорять. Тому що в цих плівках чітко показано блюзнірство української політики — багато пафосу, багато всього розповідається про те, що ми робимо для країни, а потім з'ясовується, що це робиться тільки для особистого, для особистих грошей", — сказав він.

Чиновник пояснив, чому записи були оприлюднені зараз.

"На мій погляд, саме сьогодні плівки з'явилися тому, що ми бачимо, що президент вкрай зацікавлений в тому, щоб розставити крапки над і, хто є хто в українській політиці, хто чим займався протягом останніх 7 років, і чому війна досі є війною, чому ми не можемо вийти на рішення, яке дозволить країні розвиватися в мирному форматі. і санкції, і плівки чітко показують, хто до чого дійшов у нас в країні. Все це ланка одного ланцюга. Спочатку санкції, потім персонажі, потім у нас вже є докази, потрібно їм дати юридичну оцінку і після цього зробити висновок", — сказав він.

Раніше в ЗМІ був оприлюднений запис нібито розмови колишнього помічника президента Росії Владислава Суркова і Віктора Медведчука, які в 2014 році обговорювали поставки електроенергії в окупований Крим і обмін полоненими на Донбасі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: