fbpx
Сьогодні
12:18 25 Лют 2021

У Києві розпочалася COVID-вакцинація: першим щеплення отримав завідувач лікарні

English version here

У Києві розпочалася вакцинація проти коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

"Сьогодні, 25 лютого, у столиці розпочався процес вакцинації проти COVID-19 вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield), наданою Міністерством охорони здоров'я", – говориться у повідомленні.

Першим у Києві щеплення проти коронавірусу отримав завідувач відділення реанімації та інтенсивної терапії для інфекційних хворих Олександрівської клінічної лікарні Олексій Куценко. Він додав, що почувається добре і має довіру до вакцини Oxford/AstraZeneca.

«Практично рік ми займаємося лікуванням ковідних хворих і бачимо, до яких наслідків може привести хвороба. Особисто переді мною не стояло питання: вакцинуватися чи ні. Я вирішив самостійно, що вакцинація необхідна. Необхідна масова вакцинація населення України для того, щоб збити шквал ковідної інфекції. На жаль, люди упереджено ставляться до вакцинації. Сподіваюся, наш приклад стане позитивним і буде аргументом для тих, хто сумнівається», – зазначив Куценко.

"У Києві розпочата вакцинація медичних працівників. Вчора місту поступило 42 600 доз вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield). І сьогодні ми розпочали вакцинування з медичних працівників мобільних бригад і Олександрівської лікарні, на базі якої торік було проліковано близько 7 тисяч пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19″, – сказала директорка Департаменту охорони здоров'я Валентини Гінзбург.

Станом на 11:30 вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield), провакциновано 30 медиків, усі почуваються добре.

Рубрика:
Здоров'я Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: