fbpx
Сьогодні
12:59 25 Лют 2021

Рудик прокоментувала ситуацію довкола виключення Притули з політради "Голосу"

Користувачі соцмереж почали поширювати інформацію про виключення українського телеведучого та волонтера Сергія Притули з політради партії "Голос" в Telegram-каналах через два тижні після проведення з'їзду політсили, який ухвалив відповідне рішення.

Про це повідомила лідер партії "Голос", народний депутат Кіра Рудик.

"З'їзд партії відбувся 29 січня, а "розганяти" цю тему почали через тижнів два в Telegram-каналах. Відверто кажучи, я була здивована. У нас зараз понад 500 партійців, 350 депутатів – усі в курсі, як все відбувалося", – розповіла вона в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Вона уточнила, що всі рішення ухвалюють на з'їзді згідно зі статутом партії, коли "кожен із 21-го регіону обирає представника, усі вони приїжджають до Києва й голосують за ті чи інші рішення".

"Для прийняття потрібно три четвертих голосів. Власне, так і відбулося (у випадку з Притулою). Ми багато обговорювали, куди має рухатися партія. Намагання розігнати цю тему – це спроба політизації речей, які такими бути не можуть", – уточнила Рудик.

Також, за її словами, зміна складу політради партії, згідно зі статутом, відбувається раз на два роки, і з'їзд обирає її під конкретні завдання.

"Зокрема, другу політраду обирали конкретно під місцеві вибори. І я пообіцяла, що після виборів ми її переоберемо. Зараз у нас з'явилося багато депутатів у місцевих радах, і партія – це вже не лише фракція. Тому нова політрада складається наполовину з представників парламентської фракції, наполовину – з представників регіонів", – додала Рудик.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: