fbpx
Сьогодні
11:03 25 Лют 2021

Дипломати працюють над підготовкою візитів Зеленського до США та Азії, - ОП

фото: ОПУ

Дипломати продовжують працювати над підготовкою "великого азійського турне" президента України Володимира Зеленського, а також його майбутнього візиту до Сполучених Штатів Америки.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква.

В інтерв'ю одному з інтернет-видань Жовква зазначив, що українські дипломати провадять активну роботу над підготовкою офіційного візиту Володимира Зеленського до США.

Він уточнив, що вже налагоджено контакт з адміністрацією нового президента США, а нещодавно відбулася телефонна розмова міністра закордонних справ України з Державним секретарем США.

"Триває робота по лінії не лише Державного департаменту, а й Білого дому", – наголосив Жовква.

За його словами, нині також готують телефонну розмову між лідерами України та США.

"Безумовно, така розмова відбудеться. Я б не драматизував – не відраховував дні, хвилини й години. Вона буде, так само, як буде і взаємний обмін візитами", – зазначив заступник глави ОП.

Водночас він уточнив, що лідери України та США планують обговорити питання політичної підтримки, ширшого залучення США до переговорів з мирного врегулювання на Донбасі та деокупації Криму, економічного співробітництва.

Крім того, Жовква повідомив, що наразі українські дипломати формують остаточний перелік країн, які  Зеленський відвідає з офіційним візитом у рамках свого майбутнього "азійського турне". Планується, що до нього увійдуть Китай, Південна Корея, Індонезія та інші.

"Тривають переговори дипломатичними каналами, але станом на зараз сказати точну дату візитів неможливо з об'єктивних причин – на жаль, Азійський регіон так само, як і всі інші регіони світу, періодично потерпає від коронавірусу", – зазначив заступник глави ОП.

Він додав, що вже підготовували низку угод, а також перспективні проекти для розвитку торгівлі та залучення інвестицій в Україну.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: