fbpx
Сьогодні
23:15 25 Лют 2021

Стартувала прем’єра другого сезону гумористичного серіалу про інклюзію "Школа Доступності"

Школа Доступності — освітній ютуб-серіал громадської організації "Доступно.UA", який покликаний прокачувати толерантність та інклюзію, боротися з маніпуляціями навколо теми інвалідності та стигматизації таких людей. 

Через гумор, самоіронію та побутові сюжетні сценки Дмитро Щебетюк, автор та головний герой проєкту, доводить, що обмеження та бар'єри насамперед у свідомості людей: як суспільства щодо людей з інвалідністю, так і самих людей з інвалідністю щодо себе та світу навколо. 

У першому сезоні Школи Доступності вийшло 8 серій, які навчали основним аспектам інклюзивності: спілкуванню, допомозі, облаштуванні простору, який є зручним та доступним для всіх категорій населення. Перший сезон проєкту можна переглянути тут. Перший сезон був випущений у 2018 році та транслювався на регіональних телеканалах Суспільного мовника.

Другий сезон буде містити 12 серій і приділить більше уваги "наболілим питанням": доступу до медицини для людей з інвалідністю, питанню пільг та соціальних гарантій та інфраструктурній безбар'єрності міст. Ми плануємо ще більше сфокусуватися на гуморі аби таким чином донести важливість інклюзії до більшої кількості людей та змотивувати людей з інвалідністю вести активний спосіб життя.

Дивитися першу серію другого сезону:

А тут можете переглянути 10 історій "Рубрики" про інклюзію в Україні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: