fbpx
Сьогодні
18:19 25 Лют 2021

Денісова розповіла, що у Росії українського політв'язня тримали на морозі за футболку з національною символікою

У московському СІЗО "Лефортово" українського громадянина Івана Яцкіна тримали босоніж на морозі за футболку з українською символікою.

Про це повідомила у Telegram омбудсмен із прав людини в Україні Людмила Денісова.

Як розповіла Денісова, про це вона дізналася зі слів адвоката Миколи Полозова. "Він повідомив, що днями працівники згаданої установи тримали громадянина України близько години на морозі -14 градусів без сезонного одягу та взуття, через те, що керівництво установи його не видало нашому співгромадянину. Це завдало шкоди його здоров'ю. Адвокат припускає, що це може бути обмороження нижніх кінцівок, але точно можна буде сказати лише після обстеження лікарем. Слідчим і керівництвом проігнорована потреба в екстреному медичному обстеженні", – розповіла Денісова.

Денісова заявила, що такі дії прирівнюються до катувань та нелюдського поводження і порушують статтю 17 Мінімальних стандартних правил поводження із в'язнями, а також статті 2,3 Європейської конвенції з прав людини. Вона звернулася до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою терміново вжити відповідні заходи реагування з поновлення прав Івана Яцкіна та невідкладно надати в повному обсязі екстрену медичну допомогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: