fbpx
Сьогодні
22:20 24 Лют 2021

Зеленський та Дуда обговорили протидію "Північному потоку-2"

Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський сьогодні провів телефонну розмову з очільником Польщі Анджеєм Дудою. Сторони обговорили протидію будівництву російського газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомив Офіс президента України.

Зеленський та Дуда скоординували кроки щодо подальшої протидії реалізації російського проекту, а також домовилися максимально залучати міжнародну спільноту до блокування будівництва "Північного потоку-2".

"Цей проект, по суті, – пастка для всієї Європи. Його не можна допустити. Подальше посилення санкцій проти цього проекту – це гарантія енергетичної безпеки Європи", – наголосив Зеленський.

Як зазначають в ОП, президент Польщі погодився з українським лідером у тому, що країнам потрібно докласти максимум зусиль, аби не допустити завершення будівництва російського газопроводу.

Газопровід "Північний потік-2" – російський проект, мета якого – з'єднання газотранспортних систем Росії та Німеччини через Балтійське море в обхід території України. Запуск газопроводу "Північний потік-2" загрожує транзиту газу через територію України, що завдасть збитків державному бюджету та загрожуватиме безпеці країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: