fbpx
Сьогодні
15:45 24 Лют 2021

Зеленський подякував міністру закордонних справ Литви за санкції проти Росії

фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з міністром закордонних справ Литви Габріелюсом Ландсбергісом.

Про це пише Офіс президента.

«Україна має бути членом Євросоюзу. Дякую також за підтримку вступу України до НАТО. Ми розраховуємо, що після отримання статусу партнера з розширеними можливостями Україна має отримати ПДЧ. А в подальшій перспективі ми бачимо себе членами НАТО», – сказав Зеленський.

Президент також вважає важливою підтримку позиції України з метою протидії проекту «Північний потік – 2» та збереження енергетичної безпеки у Європі.

«Хочу подякувати за санкційну політику через тимчасову окупацію Криму, через війну на Донбасі та заради енергетичної безпеки Європи», – сказав Зеленський.

Він наголосив, що очікує на особисту участь президента Литви в урочистих заходах з нагоди 30-річчя незалежності України та в саміті «Кримської платформи», які відбудуться у Києві в серпні 2021 року.

Зеленський попросив допомоги у пришвидшенні постачання більшої кількості вакцини та запропонував допомогу України у її масовому виробництві у разі потреби. Він нагадав, як на початку пандемії Україна підтримувала деякі країни Європейського Союзу, надаючи засоби індивідуального захисту та допомогу медичних фахівців.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: