fbpx
Сьогодні
16:57 24 Лют 2021

Заворушення на Банковій: у Авакова прокоментували дії поліції

English version here

Фото Reuters

Всіх затриманих під час протесту на Банковій вулиці в Києві відпустили. За даними поліції, участь в акції взяли близько двох тисяч осіб, які зібралися, щоб висловити невдоволення вироком одеському активісту Сергію Стерненку. Протестувальники кидали в поліцію фаєри та сніжки, постраждали 27 правоохоронців – їх госпіталізували з опіками очей і легкими травмами. 24 учасників сутичок затримано.

Подробиці розповів заступник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Антон Геращенко в ефірі каналу "Україна 24".

"Вчора стосовно правоохоронців була застосована брутальна сила: поліцейським і національним гвардійцям бризкали прямо в обличчя та очі сльозогінним газом, були зірвані шоломи, спалено державне майно окремими особами, які видають себе за патріотів. Ми не допустимо такого ставлення до поліцейських. Ми вимагаємо від протестувальників мітингувати з дотриманням Конституції, що означає мирно, без насильства, без нападу на поліцейських.

Ми зараз опублікуємо відеозапис і кадри брутальних нападів на співробітників поліції. Це не можна виправдати, це нечесно і несправедливо. Пану Парасюку (екснардеп, який брав участь в акції — ред.), я думаю, треба теж потурбуватися про те, що він повинен відповідати за свої правопорушення", — заявив він.

Геращенко розповів, що чекає на затриманих активістів у майбутньому.

"Ми провели профілактичні бесіди із затриманими, було прийнято рішення не залучати їх до кримінальної відповідальності з огляду на те, що травми поліцейських були легкими. Але на майбутнє ми попереджаємо, що не дозволимо так ставитися до поліцейських і нацгвардійців. Це теж громадяни України, у них є мами, тата, діти, і вони цього не заслуговують.

Моя оцінка події — що стояло завдання змусити поліцейських давати здачі цим людям. Ми спеціально не видавали поліції ані кийків, ані сльозогінного газу, щоб не допустити насильства з боку поліції", — сказав він.

23 лютого Приморський райсуд Одеси засудив активіста Сергія Стерненка у справі про викрадення людини до 7 років 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. До оскарження вироку йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: