fbpx
Сьогодні
15:14 24 Лют 2021

Уряд посилює обмеження щодо пасажирських перевезень у "червоних" регіонах: вони почнуть діяти через 7 днів

Кабмін на засіданні в середу погодив упровадження додаткових обмежень у частині пасажирських перевезень на території регіонів із "червоним" рівнем епідеміологічної небезпеки.

Відповідно до рішення Кабміну, на території регіонів, у яких встановлено "червоний" рівень епідеміологічної небезпеки, додатково до обмежувальних заходів пропонується, зокрема, заборонити:

  • регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним, залізничним, міським електротранспортом і метрополітеном (окрім транзитних перевезень);
  • перевезення легковими авто, якщо кількість пасажирів разом із водієм становить понад п'ять осіб (не враховуючи дітей до 14 років).

Останній пункт, за словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, спрямований на обмеження роботи маршрутних таксі.

Водночас перевезення службовими й орендованими авто підприємств/установ дозволяються в межах кількості місць для сидіння з обов'язковим використанням засобів індивідуального захисту й виключно за маршрутами руху, про які поінформовані щонайменше за два дні органи Нацполіції.

Дозволяються також перевезення спеціальними залізничними рейсами у внутрішньому сполученні, рішення щодо яких приймається у кожному окремому випадку відповідно до заявки обласних державних адміністрацій за узгодженням із Мінінфраструктури та МОЗ, а також у приміському сполученні, рішення щодо яких ухвалюють облдержадміністрації.

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, ці обмеження набудуть чинності через сім днів.

З середи, 24 лютого, в Україні почав діяти адаптивний карантин, і впроваджено "жовтий" рівень епідеміологічної небезпеки.

Раніше Держкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій упровадила "червоний" рівень епідемічної небезпеки в Івано-Франківській області з 26 лютого.

Івано-Франківській обласній державній адміністрації доручено організувати контрольно-пропускні пункти на в'їздах-виїздах на території області та забезпечити проведення температурного скринінгу, опитування осіб про наявність у них респіраторних симптомів, чергування бригад екстреної медичної допомоги, працівників Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: