fbpx
Сьогодні
19:31 24 Лют 2021

Справа Стерненка: у "Слузі народу" закликали активістів "не дестабілізувати ситуацію"

Фото investigator.org.ua

У заяві 15 нардепів від фракції "Слуги народу" вимагають публічного прозорого процесу над активістом Сергієм Стерненком, засудженим на 7 років за викрадення депутата райради від партії "Родіна".

Відповідну публічну заяву 15 нардепів-"слуг" на чолі з Віталієм Безгіним оприлюднили у Fаcebook.

"Справа Стерненка, яку зацікавлені особи намагаються перетворити сьогодні на спусковий гачок для дестабілізації українського суспільства, насправді є лише маркером крайнього ступеню недовіри до судової системи. Справедливої недовіри. Судді-корупціонери, мотивовані хабарями відкриття або затягування розгляду справ, замовні рішення – ознаки сучасного "правосуддя по-українські", – йдеться у спільній заяві групи нардепів-"слуг".

Нардепи констатували, що "загартоване війною і революціями громадянське суспільство нашої держави не може стояти осторонь та вимагає справедливості".

Підписанти звернули увагу на вибір судді-сталініста для розгляду справи Сергія Стерненка.

Депутати наголосили, що суддя, який "транслює політичні уподобання", не здатен забезпечити достатнього рівня неупередженості у справі та не може не викликати обурення.

"Слуги" акцентували, що призначення судді-сталініста відбулось у 2016 р. "за часів Порошенка" після втечі Віктора Попревича з Донецька.

У заяві йдеться про можливість розколу України на 2 радикальних ворогуючих табори. Нардепи-"слуги" заявили, що політичні сили "опозиції обох флангів" роблять все, щоб представити справу, як політичне протистояння з владою, звинуватити президента Володимира Зеленського та спровокувати насильство та вуличні протести.

"Звертаємося до громадянського суспільства із закликом: Будьте уважними! Не дайте себе використати у брудній політичній грі та не дозвольте підмінити вимогу справедливого розгляду справи Стерненка спробами дестабілізувати ситуацію в Україні та загрозою незаконного повалення державної влади. Емоції допомагають здобувати Україну, холодний розум – розбудовувати її", – йдеться в заяві.

Також депутати вимагають переведення Сергія Стерненка до київського СІЗО, щоб гарантувати безпеку для його життя і здоров'я.

Водночас "Слуги" вимагають провести розслідування щодо того якими саме особами здійснювалися і здійснюється "підбурювання до протизаконних дій".

Зазначимо, 23 лютого після оголошення вироку Сергію Стерненку Одесі активісти одразу оголосили про акцію протесту в Києві. Донеї долучилось 25 українських міст та Варшава.

Окрім Безгіна заяву підписали Тетяна Циба, Єгор Чернєв, Єлизавета Богуцька, Вікторія Подгорна, Микита Потураєв, Євген Петруняк, Олексій Жмеренецький, Єлизавета Ясько, Анна Бондар, Ігор Василів, Мар'ян Заблоцький, Іван Юнаков, Дмитро Гурін та Мар'яна Безугла.

23 лютого Приморський райсуд Одеси засудив активіста Сергія Стерненка у справі про викрадення людини до 7 років 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. До оскарження вироку йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: