fbpx
Сьогодні
10:06 24 Лют 2021

Російська сторона знову не відкрила українцям пропуск через КПВВ на Луганщині

фото ВВ: КПВВ "Щастя"

Російська сторона знову відмовила у відкритті КПВВ на лінії розмежування в Луганській області після того, як українська сторона надала автобуси-човники для перевезення громадян через КПВВ "Золоте" і "Щастя".

Про це повідомляється на сторінці українській делегації в Тристоронній контактній групі у Facebook.

"Тиждень ми чекали реакції у відповідь російської сторони. Сьогодні з 7.40 білий автобус чекає в "Щасті". Жовтий – у "Золотому". Російська сторона знову відмовила у відкритті КПВВ зі свого боку".

У зв'язку з цим українська сторона чекає на відповідну оцінку таким рішенням з боку держав-партнерів і міжнародних гуманітарних організацій.

В українській делегації розцінюють ситуацію, що склалася, як неспроможність російської делегації "розрізнити різницю між справами та словами".

"На словах вони постійно скаржаться на важку долю українських громадян (яких тримають у заручниках на окупованих територіях). Коли доходить до справи, можливість нашим громадянам виїхати з тимчасово окупованих територій та отримати адміністративні послуги, пенсії та соціальні виплати, блокується з 10 листопада", – наголошується в повідомленні.

– За ініціативою Глави Української делегації Л.Кравчука починаючи з 24 лютого, Україна надала автобуси-човники для…

Posted by Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі. on Tuesday, February 23, 2021

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: