fbpx
Сьогодні
16:11 24 Лют 2021

Офіційно: новопризначений суддя КСУ склав присягу

Фото: ukrinform.ua

Новопризначений суддя Конституційного Суду Віктор Кичун склав присягу судді під час спеціального пленарного засідання КСУ.

Головував на засіданні заступник голови КС Сергій Головатий, пише Укрінформ. 

На церемонії новообраний суддя Кичун зачитав присягу та скріпив її особистим підписом.

Після цього Головатий вручив йому суддівську мантію, нагрудний знак і посвідчення судді КСУ.

Участь у спеціальному пленарному засіданні КСУ взяли голова Верховного Суду Валентина Данішевська, очільник Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко, представник президента у суді Федір Веніславський і представник ВР у суді Ольга Совгиря.

Данішевська висловила сподівання, що призначення нового судді сприятиме «підвищенню рівня правової дискусії задля пошуку втраченого балансу», а також «належного функціонування в країні системи стримування і противаг».

«Верховенство права і Конституція стає вашим головним дороговказом у прийнятті рішень. Щиро бажаю, щоб народні депутати, які призначили вас на цю високу посаду, з повагою ставилися до вашого статусу та незалежності, а ви щоб відчували свою відповідальність перед народом України», – сказала Данішевська, звертаючись до Кичуна.

Раніше Верховна Рада призначила нового суддю Конституційного суду – доцента Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого Віктора Кичуна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: