fbpx
Сьогодні
18:05 24 Лют 2021

"Ми зачепили інтереси впливових людей": Ситник про втручання в роботу НАБУ

Ситник Артем, фото "Обозреватель"

Директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник вважає, що в роботу бюро втручаються, бо вони зачепили інтереси впливових людей.

Про це повідомляє "Цензор.НЕТ".

"Нас атакують, бо ми зачепили інтереси дуже впливових людей. Втручання в діяльність НАБУ – це зухвалі, іноді кримінально карані дії, спрямовані на те, щоб зупинити ті процеси, які відбуваються не тільки в НАБУ, але і в САП. Тому, якщо ми говоримо про спроби когось у чомусь обмежити, ці спроби зараз спрямовані не тільки на НАБУ, а взагалі на антикорупційну систему. Тому що на сьогодні у нас є НАБУ, яке працює під процесуальним наглядом САП, є САП, яка довела, що працює з НАБУ в одній команді. Ті справи, які набули особливого ​​розголосу, є якраз спільною роботою прокурорів і детективів. Найголовніше – у нас з'явився Антикорупційний суд, який почав приймати рішення, які до цього суди не виносили в Україні", – сказав Ситник.

Він додав, що за рішенням ВАКС стягнуто в дохід держави понад 65 млн грн застави з підозрюваних у справах НАБУ через їх неналежну процесуальну поведінку.

"Тому наші опоненти спрямовують свої зусилля не тільки на те, щоб зупинити НАБУ, а взагалі вивести себе з-під всієї антикорупційної інфраструктури. Ось приклад зі справою Татарова: ВАКС має обрати запобіжний захід підозрюваному, на 10 ранку призначають засідання, а вночі, напередодні генпрокурор змінює орган досудового розслідування. Про що це говорить? Про те, що немає можливості домовитися ні з НАБУ, ні з САП, ні з ВАКС. І така непоступливість є досягненням для нашої країни ", – зазначив Ситник.

Раніше Керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що Кабінет міністрів у понеділок розглянув і передасть до Верховної Ради законопроєкт, "яким звільняє чинного директора НАБУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: