fbpx
Сьогодні
18:34 24 Лют 2021

Microsoft звинуватила російських розвідників у кібератаці в США

Президент Microsoft Бред Сміт звинуватив російську службу зовнішньої розвідки у руйнівній кібератаці проти щонайменше дев'яти федеральних відомств.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"На цьому етапі ми побачили суттєві докази, які вказують на російське агентство зовнішньої розвідки, і ми не знайшли жодних доказів, що ведуть нас кудись ще", – сказав Сміт.

Американські спецслужби заявили, що напад здійснив хакер, який "імовірно є росіянином".

Американський чиновник, знайомий з планами адміністрації, розповів, що адміністрація Байдена готує санкції та інші заходи у відповідь, спрямовані на Росію через хакерську кампанію. Дискусії щодо них все ще тривають, але їх схвалення це питання кількох тижнів. Пакет, ймовірно, включатиме санкції та кіберкомпонент.

Чиновник додав, що Сполучені Штати будуть стверджувати, що порушення виходить за межі поодинокого випадку шпигунства, і відповідь розглядається в більш широкому контексті зловмисної діяльності Росії.

Зазначається, що йдеться про кібератаку, що тривала з весни 2020 року і сталася через програмне забезпечення компанії SolarWinds та Microsoft. Вважається, що у США внаслідок неї постраждали близько 100 організацій та 9 федеральних агентств, та що хакери ймовірно пов'язані з Росією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: