Новини

Зеленський заявив, що щеплення від COVID-19 має розпочатися якнайшвидше

Президент України Володимир Зеленський обговорив із заступником міністра охорони здоров'я – головним державним санітарним лікарем Віктором Ляшком початок вакцинації в Україні.

Про це пише Офіс Президента. 

Віктор Ляшко поінформував Главу держави, що 22 лютого в Україні було зареєстровано дві вакцини від COVID-19 – препарати Pfizer/BioNTech та Covishield.

Він зазначив, що перша партія вакцини Covishield у кількості 500 тис. доз уже прибула в Україну. Препарат з Міжнародного аеропорту «Бориспіль» доправили на склад «Укрпромпостач», і 24 лютого розпочнеться постачання вакцини в регіони.

Віктор Ляшко зауважив, що вакцина Covishield вироблена на індійському заводі за ліцензією AstraZeneca. Щеплення препаратом проводиться у два етапи.

Глава держави акцентував увагу на тому, що логістика постачання вакцини до всіх областей України вже відпрацьована, і затримок не повинно бути.

Препарат доставлятимуть у лікарні мобільні бригади. Передусім вакцинуватимуть лікарів медичних закладів, які надають допомогу коронавірусним хворим, потім – працівників соматичних лікарень, екстреної медичної допомоги, сімейних лікарів тощо.

«Вакцинація повинна розпочатися якнайшвидше, щойно регіони отримають перші партії. Але вона має бути добровільною – нікого не потрібно силувати, краще детально проінформувати людей про належну якість препарату», – наголосив Володимир Зеленський.

Віктор Ляшко повідомив, що багато медичних фахівців уже перехворіли на коронавірус, отримавши імунітет на найближчі місяці.

Як уточнив головний санітарний лікар, на другому етапі згідно з графіком, передбачена вакцинація військових.

Володимир Зеленський підтвердив готовність отримати щеплення разом з військовослужбовцями як Верховний Головнокомандувач.

Свіжі дописи

  • Новини

У Повітряних силах розповіли, чи зможуть працювати у тандемі зі старою українською авіацією винищувачі F-16 

Разом зі старішими моделями української авіації, такими як Су-27 та МіГ-29, американські багатофункціональні винищувачі F-16… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: українські інженери створили запальні боєприпаси для скидання з дронів

Група волонтерів-розробників Wild Hornets виготовила запальні боєприпаси, призначені для скидання з БПЛА. Про це пише Рубрика,… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

ОСУВ “Хортиця”: у районі Часового Яру на Донеччині ворог зосередив до 25 тисяч військових

У районі Часового Яру Донецької області ворог зосередив до 25 тисяч особового складу. Про це… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

До обміну полоненими “всіх на всіх” закликав Україну та росію Вселенський Патріарх

За принципом "всіх на всіх" закликав Вселенський Патріарх Варфоломій до обміну полоненими між російською федерацією… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ показали, як під Бахмутом розписували писанки на Великдень

Українські військові показали, як розписують писанки Великдень 2024 під Бахмутом. Адже такі душевні традиції, які… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

В Україні запустили портал автобусних перевезень: як працює це рішення

В Україні запрацював єдиний портал офіційних міжнародних автобусних маршрутів. Про це пише Рубрика з посиланням на Міністерство… Читати більше

Sunday May 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.